16 augusti 2007

Beslagtagna foton inifrån vapenfabrik nu publicerade

Les Gibbons hade med sig kameran när Vin & Fikonplanterarna grävde och vattnade inne på Saab Microwave. Därinne är det fotoförbud. Och kameran beslagtogs när Les anhölls. Men nu är bilderna tillbaks och vi har äran att publicera dem på Internet (vilket också är civil olydnad). Delta i olydnaden och njut av bilderna!


(Plantorna med stora blad är fikonträd och de med smalare blad är vinrankor.)

7 kommentarer:

 1. Keep up the good work! ;)
  Hoppas det går bra att jag snodde det alldeles förträffliga sentensen "Att leva det samhälle man vill ha"...
  Klockrent!

  SvaraRadera
 2. Tack för stödet!

  Det går väl inte att sno "Att leva det samhälle man vill ha"! Det går ju bara att leva det ...

  Så klart du får använda citatet hur mycket du vill!

  SvaraRadera
 3. HAHA!!! Tänk vad lätt det är att tillverka vapen... Tänk vad lätt man kan hjärntvätta folk á la hitler och nazityskland... tänk vad kul man skulle kunna ha det då om fienden inte vill slåss alls, så kunde man ju mörda ohämmat när den andre inte gör nånting för att försvara sig...

  Betänk detta, förstå varför vi har ett försvar. Förstå varför vi lär oss att försvara er, civilbefolkning, mot tortyr, övergrepp, förslavning, mord, m.m. Finns där ingen kraft mot den angripande, vad händer då?? Mord Toryr ohämmad saddism, (det lär ju finnas många människor att ha till "objekt" när dom "vänder den andra kinden till")

  Vänliga hälsningar, Blivande Soldat

  SvaraRadera
 4. Till inte ännu soldat: SAAB Microwave säljer ju vapen till en rad krigsmakter som använder tortyr (ex i Irak). Enligt din logik skulle vi då använda vapen mot SAAB Microwave för att försvara dessa människor. Vi har dock valt att använda ickevåld istället för våld mot SAAB Microwave. Vi tror det fungerar bättre än om vi gick över till våld.

  SvaraRadera
 5. Du har rätt i att det är tveksamt huruvida vapen ska säljas alls utomlands från Sverige. Anledningen till att sådana affärer görs är antagligen för att företaget ska överleva.

  Vad jag ville poängtera är att vi måste ha en styrka som kan slåss redo, ifall att en ny Hitlertyp skulle uppstå. Vad jag har förstått av er lära så ska man aldrig kämpa emot med våld, ni säger att våld föder våld, inte sant? Men om nöden kräver detta, till exempel under andra världskriget, så är man tvungen att ta till våld, Hitler med sina anhängare hade antagligen bara njutit av att de inte hade fått något motstånd så att de kunde gasa ihjäl så många de ville, lägga beslag på precis allt som kom dom omkring. Att försöka få en typ som Hitler att inte använda våld på något sätt, är inte förenligt med världsbilden, han skulle antagligen inte ha polisanmält saken, (jag tänker på er "civila olydnad"), utan han skulle ha använt er till diverse plågsamma försök, (jmf. djurförsök, fast på människor) eller också helt enkelt deponerat er på ett koncentrationsläger)

  Vi har trots allt haft det någorlunda drägligt i europa efter kriget, bortsett från div. öststater givetvis, och dom som hade det olidligt sen i öststaterna hade det antagligen inte lika illa som under naziregimen.

  Frihet är någonting viktigt, människors värde är lika viktigt,
  själv försöker jag att älska alla och komma överens med folk istället för att slåss. Men när "motparten" invaderar, mördar medborgare av Sverige, kanske till och med mördar familjemedlemmar, då är det dags att försvara sig.

  Tack för ordet, Blivande Soldat

  SvaraRadera
 6. Hej igen ännu inte soldat!
  Om jag förstår det rätt skiljer vi oss på följande sätt: Du tänker hypotetiskt ifall det kommer en massmördarledare, vad ska vi göra då?
  Jag tänker istället att massmördarna redan är här, vad ska vi göra då?
  USA, Ryssland och England har under de senaste åren dödat hundratusentals. Sedan har vi vapenföretagen som tillsammans dödar ännu fler. Och så de som tillverkar kärnvapen vilka är dagens gasungnar.
  Jag tror inte det är effektivt att attackera USA med vapen och bomber. Inte heller att bomba vapenföretag. Jag försöker därför hitta andra medel.
  Jag har lite svårt att hänga med i hypotetiska resonemang när vi redan är mitt i massmördandet. Det är bara det att de överlevande offren hålls utom synhåll, och hindras från att komma hit.

  SvaraRadera
 7. Javisst dör det människor fortfarande, men är det inte bättre att det dör hundratusentals än att det dör miljarders?

  Vi ska inte lägga oss i deras angelägenheter, dom vapen vi har här i Sverige är för att försvara oss själva, även om regeringen vill att vi ska ställa om till ett invasionsförsvar, något som egentligen redan är gjort.

  Du har ju ändå friheten att uttrycka sådana här tankar, tänk om man inte hade det?

  Vad beträffar kärnvapen, såvitt jag vet har sådana inte använts sedan Japanbombningarna, sedan har säkerligen några dött pga provsprängningar, men ändå har de inte använts sedan dess.

  Du kanske tycker att ingen alls skulle dö, problemet är bara det att om bara den ena sidan lägger ner sina vapen, får den andra helt fritt fram att göra som dom vill, något jag är ganska säker på att saddams trupper och rebellerna i tjechenien skulle göra. Många av dom döda är faktiskt inte civila.

  Er vision är väl att ingen ska slåss, att alla ska leva i fred med varandra? Säg att alla vapen försvinner från jorden. Sen kommer någon person och får för sig att nu ska denne minsann döda folk och erövra länder, hur många skulle han då inte få med sig, med hjälp av bra talan, som tänker likartart, tänker att nu kan vi uttnyttja läget. Eftersom vi inte är mer än människor kommer alltid sådana här människor att finnas. Vapen sedan kan ju vara något så enkelt som ett järnrör eller varför inte en en spade eller en yxa, föremål som används innom jordbruket? "Då skola de smida sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar...." Vem har sagt att dessa nya föremål inte kan användas som vapen? I bibeln står också att människan inte ska tränas till krig och inte ska bruka något våld mot varandra mer, detta kommer aldrig att vara mer än ett ideal för människan, att aktivt gå och tro bokstavligt på allt i bibeln är absurt. Bibeln skiver till och med om krig på vissa ställen, till exempel Jericho, om att israels folk judarna är guds utvalda folk. Gud gav dem ju rätt att kriga där. Detta skulle innebära att judarna (staten Israel) skulle ges all rätt att mörda precis alla palestinier som motsätter sig staten. Israel som då är guds särskillda stat skulle ju då med ges allt stöd att expandera och Judarna skulle ges all makt som dom kan få.

  SvaraRadera